Rychlé celozrnné pečivo ze skyru
V lednici pomazánky, ale doma jen chleba na topinky. Tak jsem rychle upatlala těsto na tyto super chutné bulky bez kynutí z pár základních ingrediencí a s přirozeně vysokým obsahem bílkovin a vlákniny.
Recept je naprosto jednoduchý a zvládne ho i začátečník. :)
Recept:
65g špaldové celozrnné mouky
65g hladké mouky (špaldové nebo pšeničné)
250g skyru nebo řeckého jogurtu
1/2 lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
kmín dle chuti, seznam na posypání, vejce na potření
Ručně uhnětete těsto, rozdělíte na 4 kusy, upravíte v bulky, bagely nebo jaké tvary chcete, potřete vejcem, posypete seznamem/mákem/.. a dáte na pečící papír na plech péct na 15 minut v předehřáté troubě na 250°C.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat