Rychlé celozrnné pečivo ze skyru

V lednici pomazánky, ale doma jen chleba na topinky. Tak jsem rychle upatlala těsto na tyto super chutné bulky bez kynutí z pár základních ingrediencí a s přirozeně vysokým obsahem bílkovin a vlákniny.

Recept je naprosto jednoduchý a zvládne ho i začátečník. :) 



Recept:
65g špaldové celozrnné mouky
65g hladké mouky (špaldové nebo pšeničné) 
250g skyru nebo řeckého jogurtu 
1/2 lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva 
kmín dle chuti, seznam na posypání, vejce na potření
Ručně uhnětete těsto, rozdělíte na 4 kusy, upravíte v bulky, bagely nebo jaké tvary chcete, potřete vejcem, posypete seznamem/mákem/.. a dáte na pečící papír na plech péct na 15 minut v předehřáté troubě na 250°C.


Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake