Litý koláč s ovocem a. drobenkou

Když chceš upéct maminkám frgál, ale nemáš doma hladkou mouku ani droždí. Jak je to možné? To se u mě nestává 🙈

V poslední době mi přijde, že nestíhám absolutně nic, ale to bych nebyla já abych něco nevymyslela a neporadila si že :D


Je to fakt rychlovka a koláč je výborný a vláčný. Měla jsem málo borůvek, žádné lesní ovoce a tak jsem zdělala už měkčí, šťavnaté luxusní nektarinky a na zbytek když už nebyly jsem nakrájela slaďoučkou hrušku. 🍐

RECEPT na větší plech:
  • 1 a půl hrnku polohrubé mouky
  • půl hrnku dětské krupice
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 vejce
  • vanilka
  • 1 hrnek mléka 
  • půl hrnku oleje
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
Všechno smícháme a nalijeme do vymazaného a např. kokosem vysypaného plechu. Já dala pekáček, ale klidně by to zvládlo ten plech, proto ho doporučuji. Ať je těsto nižší. Ale záleží jak to máte rádi :)

DROBENKA
  • 150g polohrubé mouky
  • 80g másla
  • 60g cukru krupice
  • vanilkový cukr
Vše smícháme v drobenku. Rychlá ruční práce 😉

Na těsto klademe ovoce, buď použijte třeba ty nektarinky, meruňky nakrájené na plátky nebo třeba borůvky, lesní směs, rybíz (dle chuti) a hojně posypte drobenkou.

Teď už stačí dát do předem nahřáté trouby na 180°C a péct přibližně 30-35 minut. Aby byla DROBENKA zlatavá a těsto hotové.

Přeji krásný víkend a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake