Litý koláč s ovocem a. drobenkou
Když chceš upéct maminkám frgál, ale nemáš doma hladkou mouku ani droždí. Jak je to možné? To se u mě nestává 🙈
V poslední době mi přijde, že nestíhám absolutně nic, ale to bych nebyla já abych něco nevymyslela a neporadila si že :D
Je to fakt rychlovka a koláč je výborný a vláčný. Měla jsem málo borůvek, žádné lesní ovoce a tak jsem zdělala už měkčí, šťavnaté luxusní nektarinky a na zbytek když už nebyly jsem nakrájela slaďoučkou hrušku. 🍐
RECEPT na větší plech:
- 1 a půl hrnku polohrubé mouky
- půl hrnku dětské krupice
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 vejce
- vanilka
- 1 hrnek mléka
- půl hrnku oleje
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Všechno smícháme a nalijeme do vymazaného a např. kokosem vysypaného plechu. Já dala pekáček, ale klidně by to zvládlo ten plech, proto ho doporučuji. Ať je těsto nižší. Ale záleží jak to máte rádi :)
DROBENKA
- 150g polohrubé mouky
- 80g másla
- 60g cukru krupice
- vanilkový cukr
Vše smícháme v drobenku. Rychlá ruční práce 😉
Na těsto klademe ovoce, buď použijte třeba ty nektarinky, meruňky nakrájené na plátky nebo třeba borůvky, lesní směs, rybíz (dle chuti) a hojně posypte drobenkou.
Teď už stačí dát do předem nahřáté trouby na 180°C a péct přibližně 30-35 minut. Aby byla DROBENKA zlatavá a těsto hotové.
Přeji krásný víkend a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat