Jablečný perník

Z období cuket jsme přešli na období dýní, jablek a hrušek. Doma. Milujeme perníky jak už cuketové, dýňové, řepové, ale taky s jablíčky a hruškami.

Tady Vám odložím recept na skvělý, vláčný perník, který je fakt výborný a je hlavně jednoduchý. Nepotřebujete ani mixér.


Recept:
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lžička koření do perníku
  • 2 lžíce kakaa
  • špetka kardamomu a badyánu
  • 3 jablka
Předehřejeme si troubu na 189°C a plech 30x40 si vymažeme a vysypeme moukou.

Jablka očistíme, oloupeme a na hrubo nastrouháme.

V jedné misce si smícháme mouky, cukr, kakao, prášek do pečiva, koření, sůl a v druhé zase mokré ingredience, tj. mléko, olej a vejce.

Pak jen přidáme mokré k sypkým, zamícháme aby nám vzniklo hladké těsto a přidáme nastrouhaná jablka.

Opět zamícháme, vlijeme na plech a pečeme na 170-180°C cca 30-35 minut. Zkuste špejlí, měla by být čistá.

Já ozdobila čokoládou a sekanými lískovými ořechy.

Přeji krásný den a dobrou chuť :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake