Jablečný perník
Z období cuket jsme přešli na období dýní, jablek a hrušek. Doma. Milujeme perníky jak už cuketové, dýňové, řepové, ale taky s jablíčky a hruškami.
Tady Vám odložím recept na skvělý, vláčný perník, který je fakt výborný a je hlavně jednoduchý. Nepotřebujete ani mixér.
Recept:
Tady Vám odložím recept na skvělý, vláčný perník, který je fakt výborný a je hlavně jednoduchý. Nepotřebujete ani mixér.
Recept:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3/4 hrnku cukru krupice
- vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 vrchovatá lžička koření do perníku
- 2 lžíce kakaa
- špetka kardamomu a badyánu
- 3 jablka
Jablka očistíme, oloupeme a na hrubo nastrouháme.
V jedné misce si smícháme mouky, cukr, kakao, prášek do pečiva, koření, sůl a v druhé zase mokré ingredience, tj. mléko, olej a vejce.
Pak jen přidáme mokré k sypkým, zamícháme aby nám vzniklo hladké těsto a přidáme nastrouhaná jablka.
Opět zamícháme, vlijeme na plech a pečeme na 170-180°C cca 30-35 minut. Zkuste špejlí, měla by být čistá.
Já ozdobila čokoládou a sekanými lískovými ořechy.
Přeji krásný den a dobrou chuť :)
Já ozdobila čokoládou a sekanými lískovými ořechy.
Přeji krásný den a dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat