Mini pistáciové cheesecakes
Tyto mini cheesecakes jste mohli ochutnat na rozloučení s předškoláky v naší školce. Myslím, že ani na chudáky děti nezbylo 😁
Pistáciové pasty a krémy mám jedině z pistácia.sk, protože tady ochutnáte to pravé ze Sicílie.RECEPT NA 24 KOŠÍČKŮ:
Sušenkový základ:
- 260g sušenek bebe nebo máslových sušenek
- 130g másla
Sušenky nadrtíme najemno, použila jsem stolní mixér a přidáme rozpuštěné máslo. Smícháme, rozdělíme do 24 košíčků a utlačíme třeba jako já skleničkou. Připravené základy dáme do lednice než si připravíme krém.
Je super si nastříhat asi 2cm pásky z pečícího papíru, delší než je okraj košíčku pro snadné vyndávání z formy. Ten proužek dáte pod košíček.
Krém:
- 950g krémového sýru klasik (Gervais, cream cheese z Lidlu apod., Philadelphia)
- 4 velká vejce nebo 6 malých (S)
- vanilkový lusk
- 260g cukru krupice
- 150g pistáciové pasty pistacia.sk
- 240g zakysané smetany 12%
Nejvíce důležité je mít všechny ingredience v pokojové teplotě a při mixování zvolit nižší otáčky aby se tam netvořily bubliny. Je potřeba aby to bylo zamíchané a ne našlehané.
Nejdříve si dáme krémový sýr do mixéru a krátce promícháme, přidáme cukr, pistáciovou pastu, vanilku a opět mixujeme.
Já nejdříve dala šlehací nástavec, ale pak jsem ho vyměnila za ten míchací, který má gumové stěrky, ten je super.
Pak postupně přidáváme vejce jedno po druhém, a nakonec zakysanou smetanu a vymícháme do hladkého krému.
Troubu si předehřejeme na 150°C.
Pak už jen rovnoměrně plníme košíčky, mně to vyšlo skoro až k okraji u každého košíčku a dáme péct na cca 35 min. Troubu neotvírejte dříve než po 25 min.,pak se podívejte jak to vypadá. Střed je v pořádku když se trošku třese, ale okolo by to mělo být takové pevnější.
Po upečení nechte úplně vychladnout ve formě a pak dejte do lednice přes noc.
Zdobila jsem sladkým pistáciovým krémem, pistáciovými diamanty a domácími jahodami. Volila bych i čerstvé maliny.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat